keskiviikko 21. marraskuuta 2012

KEITÄ ME OLEMME JA MISTÄ KAIKKI ALKOI

Keuruun kylien toimintaa on kehitetty ja aktivoitu ennenkin. Nyt muutaman vuoden tauon jälkeen kyläläisten omakohtaisten tarpeiden perusteella on polkaistu käyntiin Kylävoimaa-hanke. Projektissa on mukana "vetovastuullisina" seitsemän kylää: Karimon Kyläyhdistys, Koillis-Keuruun HAKA (Huttula, Asunta, Kaleton, Ampiala), Etelä-Keuruun Kyläyhdistys, Riihon Kyläyhdistys, Kyläseura Jukojärven Veikot, Liesjärven Kyläseura ja Haapamäen Kyläyhdistys. Kylien kehittämistyöhön on kutsuttu tervetulleeksi osallistumaan myös muut kylien yhdistykset ja seurat.


"OHRY"

Hankkeen ohjausryhmä koostuu kyläyhdistysten puheenjohtajista, kaupungin edustajista ja mukana on myös ELY-keskuksen edustaja.


Kuvassa hevosenkengän muodossa vasemmalta ylös ja ylhäältä alas (suluissa edustus):
Erkki Laakso (Vesuri), Erkki Inkiläinen (Riiho), Tuomo Kivinen (Etelä-Keuruu), Oiva Hanhiniemi (Karimo), Veli Koski (ELY), Paula Pusa (Liesjärvi), Mauri Koskela (Haapamäki), Timo Kosonen (Jukojärvi), Eero Laskujärvi (kaupunki) ja Aimo Pellinen (Koillis-Keuruun HAKA). Keskellä seisoo Jussi Santaniemi (kaupunki).

Ohjausryhmä seuraa, tukee ja ohjaa projektin edistymistä. Lisäksi perusteilla on projektiryhmä, joka osallistuu hankkeen konkreettisen toteutuksen suunnitteluun.


Projektipäällikkö

Minä eli näiden juttujen kirjoittaja, olen reilu nelikymppinen kehittämistyöstä ja muiden mielipiteiden kuuntelemisesta kiinnostunut nainen. Taustalla on parikymmentä vuotta työelämässä, viimeksi Keski-Suomen Yrittäjissä yhteyspäällikkönä ja sitä ennen muutama vuosi yrittäjänä. En asu itse Keuruulla, joten tarkastelen asioita "silmälasien takaa", objektiivisesti. Tämä auttanee näkemään asioista helpommin sekä hyvät että ne tärkeät kehittämisenpuolet. Keuruulle tulin, koska ulkopuolisin silmin seutu on haasteista huolimatta kehittyvä ja täällä näkyy & kuuluu tekemisen meininki. Kyläläiset ovat sitoutuneet erittäin mukavasti projektiin ja heidän kanssaan olemme käyneet hyviä keskusteluita siitä, missä nyt mennään ja mitä voisimme tehdä asioiden parantamiseksi. Kutsunkin kaikki mukaan keskusteluun, haastamaan ja kehittämään elinvoimaista Keuruuta yhdessä!


Koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi.

Asun omakotitalossa maaseudulla. Perheeseeni kuuluu mies, tytär, koira ja kissa.


Tykkään paljon luonnosta ja arvostan suomalaista maaseutua ja siellä asuvia ihmisiä. Huom! Tämä ei tarkoita, että vihaan kaupunkilaisia - vastakkainasettelu on todella vanhanaikaista :)




 

 

 

Projektin tavoitteet

Projektin tarkoituksena on aktivoida kyliä ja kyläisiä, kehittää elinympäristöä viihtyisämmäksi ja kohentaa seudullista imagoa. Miltä kylä näyttää, toimiiko jätehuolto, minkälaiset ovat tienvarsinäkymät? Haluamme saada lisää väkeä liikkeelle talkoisiin ja yhteisten asioiden äärelle, parantaa yhteisöllisyyttä. Samoin olisi hienoa, jos kylillä olisi luotettavasti toimivat tietoliikenne- ja puhelinyhteydet sekä kylälle johtava tie sellaisessa kunnossa, ettei auto mene rikki. Kylällä pitäisi olla mahdollisuus asua, elää ja yrittää, ja siksi projektin tavoitteena onkin luoda kyläkohtainen kehittämisohjelma, jonka sisältöä myös kaupunki voisi huomioida päätöksenteossaan.  Projektin aikana järjestetään erilaisia tiedotustilaisuuksia (petotilanne, jätehuolto ym.) ja kehitetään sekä kylien sisäistä että ulkoista viestintää. Teemme myös opintomatkoja vireästi toimiviin kyliin - mitä voimme oppia muilta?

Projektin onnistumisen mittareina toimii kyläläisten, vapaa-ajanasukkaiden ja päättäjien palautteet.  Palautetta tarvitaan ehdottomasti projektin edetessäkin! Ajatuksiasi voit laittaa tulemaan sähköpostilla kirsi.heiskanen(at)keuruu.fi.

Näin siis projekti tiivistetyssä muodossa. Jotain saattoi unohtuakin, mutta ne tulevat esiin varmasti matkan varrella.

Terveisin
Kirsi, projektinvetäjä

www.keuruunkylat.fi