perjantai 19. huhtikuuta 2013

KYLÄILTOIHIN ON OSALLISTUNUT JO 134 KEURUUN KYLÄLÄISTÄ

Takana on jälleen mielenkiintoinen viikko Keuruun kylillä! Neljän peräkkäisen illan aikana kyläillat järjestettiin Koillis-Keuruulla, Riihossa, Jukojärvellä ja Karimossa.

Maanantaina 15.4. olimme Koillis-Keuruun HAKA:n kyläillassa Taavettilassa. HAKA edustaa nimensä mukaisesti Huttulaa, Ampialaa, Kaletonta ja Asuntaa. "Taavettilan Talo sijaitsee Keski-Suomessa, n. 10 km Keuruulta Jyväskylän suuntaan. Vanhassa historiallisessa kartanossa on tunnelmaa ja menneen ajan henkeä", kerrotaan kokoontumispaikkamme kotisivuilla. Oikein kivat puitteet olivatkin! Suuri tupa imaisi sisäänsä helposti 24 kyläläistä ja tietenkin meidät, jotka luotsasimme iltaa eteenpäin.


Tiistaina 16.4. ajelimme Riihoon. Riihon leirikeskuksessa on tilaa viettää iltaa isommallakin porukalla, onhan kysymyksessä entinen koulu. Luokkahuoneeseen kokoontui 21 riiholaista, "enemmänkin olisi tullut, mutta ovat risteilyllä" tiedettiin kertoa heti kyläillan alkajaiksi. No mutta mehän pärjätään oikein hienosti, sillä tavoitteena oli saada jokaiselle illalle 15 osaanottajaa!Keskiviikkona oli Jukojärven vuoro. Seurantalo Veikkola on kyläläisten itse rakentama kokoontumispaikka, joka palvelee monenlaisissa tapahtumissa. Tällä kertaa salissa ei soinut "R-A-K-A-S kulta kultasein" kylän oman bändin soittamana, vaan tilan täytti tulevaisuuden kyläsuunnitelmat 20 jukojärveläisen voimin.


Torstaina järjestettiin viikon viimeinen Kyläelämään-suunnitteluilta. Karimon entinen koulu, nykyinen Tiedetila tarjosi oivat puitteet luovalle ajattelulle sekä 21 paikalle saapuneelle karimolaiselle että meille vetäjille. Tiedetila tarjoaa erilaisia kursseja, mm. parhaillaan on menossa tietotekniikan kurssi 50+ ikäisille sekä huikean aikamatkan menneisyyteen monipuolisessa tietotekniikkalaitteiden museossa.


  

Edellisessä tekstissäni kerroin Kyläelämään-iltojen kulusta. Tälläkin viikolla kaikki eteni hyviksi todettujen nuottien mukaan ja saimme hyvää materiaalia kyläsuunnitelmien pohjaksi. Nyt haluan kuitenkin tuoda enemmän esille näitä erikoisia, persoonallisia kokoontumispaikkoja, joita on Keuruulla useita. Kuka haluaa kokoustaa, järjestää työpajoja tai kuulemistilaisuuksia hengettömissä valkoseinäisissä "neukkareissa"? En minä ainakaan. Suosittelen tekemään matkan kyliin ja kokoontumaan illan viettoon siellä, mitä mielenkiintoisimmissa paikoissa. Aistia rakennusten, talojen ja huoneiden tunnelmaa ja kuulla historiasta. 

Kiitokset kaikille tiloja tarjonneille, näemme jälleen toukokuussa. Uskon että silloinkin saamme mukavasti kylän väkeä paikalle. Kaikki kyläläiset ovat paikalle tervetulleita, myös ne jotka eivät päässeet nyt huhtikuussa mukaan (ks. uudet ajankohdat). Maanantaina 22.4. kokoonnumme vielä kerran 1. kierroksen merkeissä Pihlajavedellä Nuorisoseuran talolla. Silloin saamme 134 kyläläisen porukkaan varmasti parikymmentä osallistujaa lisää!

Aurinkoista viikonloppua toivotellen!

Kirsi, projektinvetäjä

www.keuruunkylat.fi