torstai 22. elokuuta 2013

PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE KEURUUN KYLILLÄ

Tiesitkös, että Keuruulla liikennöi palvelu- ja asiointiliikenne, jonka kyydissä joka kylältä pääsee käymään keskustassa viikottain?

Kyytejä ajetaan kerran viikossa, kyläkohtaisesti sovittuina päivinä ja kellonaikoina. Asiointiaika on yleensä pari tuntia. Kyytejä kaipaavan on syytä soittaa kuljettajalle, joka sitten niputtaa samalta suunnalta tulevan väen ja kerää heidät kyytiin reitin varrelta.Myöhästyit - kyyti on jo mennyt, kun maisema näyttää tältä..

Kyydit ovat kaikille avoimia ja matkasta peritään Matkahuollon kilometriperusteinen taksa. Kyytiin voivat siis hypätä niin vapaa-ajan asukkaat, vakituiset asukkaat kuin satunnaiset kävijätkin.

Kuljetussuunnittelija Janne Väliahon mukaan asiointikyydin käyttöaste vaihtelee hieman alueittain, esimerkiksi Jukojärven ja Lavikon suunnalla kysyntää on varsin paljon. Kävijämäärät liikkuvat kuitenkin maltillisissa määrissä, lähinnä muutamissa kyyditettävissä, parhaimmillaan lähes kymmenessä asiakkaassa. Mikäli kysyntä lisääntyy, kaikki kuitenkin pääsevät matkaan, sillä kyseessä on kaikille yhtä lailla kuuluva palvelu. Tarvittaessa autot ajavat lenkin useampaan kertaan.

Koulukyyteihin voi myös hyvällä tuurilla päästä, jos kyydit eivät ole täynnä ja autoilijan aikatauluihin mahtuu ylimääräinen pysähdys.

Kaupungin kuljetussuunnittelija Janne Väliaholta saa autoilijoiden yhteystiedot pyydettäessä. Autoilijan kanssa on sovittava kyydeistä tarkemmin sekä maksusta.Vähän toisenlaista kyytiä tämä - heppoja on, vaan heppa puuttuu :)

Keuruun kaupungin taajama-alueella liikennöi lisäksi aikataulutettu palveluliikennelinja Puikkari, joka on Janne Väliahon mukaan otettu hyvin vastaan hienoisen alkukankeuden jälkeen. Päivittäiset käyttäjämäärät liikkuvat 25-35 käyttäjän raamissa. Maanantaisin liikennöivä Puikkari ajaa yhteensä neljää eri linjaa.

Kuljetussuunnittelija Janne Väliahon yhteystiedot:

Janne Väliaho
040 5356 884
janne.valiaho@keuruu.fi

Kurkista myös tämä:
Keuruun kaupungin Palvelu- ja asiointiliikenne - reitit ja liikennöitsijät (pdf)


Terveisin Riikka 

www.keuruunkylat.fi