keskiviikko 21. toukokuuta 2014

KYLÄVOIMAA-PROJEKTI PÄÄSI JATKOAJALLE

Projektimme "ohry" päätti huhtikuun lopussa pitämässään kokouksessa, että koska hankkeen rahatilanne on hyvä ja muutama juttu olisi vielä saatava eteenpäin - niin mehän tytöt ja pojat haemme Kylävoimaa-projektille jatkoaikaa!

Muutoshakemus laitettiin hyvien perusteluiden kera rahoittajalle. Kerroimme hakemuksessa, mitä rahoja voi siirrellä nykyisen kustannusarvion puitteissa kohteesta toiseen ja muistutimme että Kylävoimaa-hankehan itseasiassa käynnistyi vasta kolme kuukautta suunniteltua myöhemmin syyskuussa 2012. Vesuri ry jo ehti antamaan hakemukselle puoltavan lausunnon ja sitten jäimme odottamaan jännittyneinä ELY:n ratkaisua...

Eilen sitten ELY:stä Kosken Veliltä tuli ilouutinen sähköpostiin: muutoshakemus on hyväksytty ja projekti voi jatkua 31.10.2014 saakka.  "The End" ei tulekaan 31.7.2014 ja pitämättömät lomat huomioiden vielä paljon varhemmin... Jes! Nyt pääsemme yhdessä etenemään kyläyhdistysten kanssa lähemmäs uutta ohjelmakautta ja saavutamme projektille määritellyt tavoitteet ja vähän enemmänkin, kun kerta erinomaisessa vauhdissa ollaan. Kylien kehittämisohjelman sisältämien toimenpiteiden toteuttamista ja uunituoreen kyläparlamentin toimintaakin ehditään paremmin koeponnistamaan porukalla. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mutta nyt on jo hirrrmuinen tekemisen nälkä - se näkyy ja tuntuu aktiivissa kylissä. Siksi on suuri onni ja ilo, ettei tämä mainio kyläprojektimme pääty heti kohta kuin kanasen lentoyritys!


Vapaata on pakko pitää, joten projektinvetäjä jää lomalle 9.6. ja palaa toimistolle vasta 5.8. Kuntapuolella näitä lomapäiviä kertyy pitkään työelämässä olleelle kuin kutiavia mäkäräpatteja paljaisiin kinttuihin juhannuksena. Siitä ei vissiin pidä valittaa tai suosio pian laskee.

Ennen lomailua on luvassa vielä keväällä 2014 toteutetun kyläkyselyn raportointi ja tulosten vertailu syksyllä 2012 toteutettuun kyselyyn. Työn alla on myös kylien yhteinen esite Keuruun kaupungin "mökkiläiskirjepostituksen" yhteyteen (jakelu 855 kpl) sekä kyläparlamentin edustajien nimeäminen ja pelisäännöistä sopiminen. Laskeudumme siis kesää kohti hallitusti, mutta aikamoista vauhtia vielä pitäen ja sehän sopii meille ahkerille & puuhakkaille!

Terveisin
Kirsi, projektinvetäjä