perjantai 31. toukokuuta 2013

MAASEUDULLE ASUMAAN!

Paluumuutto maaseudulle lisääntyy, kirjoitti Maaseudun Tulevaisuus 29.5.2013. "Vuosittaisten paluumuuttojen määrä on kasvanut Tilastokeskuksen mukaan yli kolmanneksen vuodesta 1990 vuoteen 2012."

Eläköityvät suomalaiset haluavat takaisin kotiseudulle ja tuttuihin lapsuudenmaisemiin. Paluumuuttajien lisäksi kannattaa muistaa maaseudun "tulomuuttajat", jotka ovat kyllästyneet kaupunkiasumisen elementteihin kuten meteliin ja ruuhkiin, ja haluavat maaseudulle maistamaan toisenlaista arkea. 


Nyt on juuri oikea aika markkinoida maaseutuasumista, tuoda sen parhaat puolet esiin; kertoa kylien vapaista asunnoista ja tonteista - hehkuttaa kyläelämää ja ottaa avosylin vastaan uudet asukkaat! Keuruulla on kaavoitettu kuluvan kevään aikana useita omakotitontteja ja myös sellaisia tontteja, joilla voi asua ja yrittää samanaikaisesti, kun teollisuustilan rakentaminen omaan pihaan on sallittua. 

Maaseutuasumisesta kiinnostuneen kannattaakin olla yhteydessä Keuruun kaupungin kaavoitusosastoon. Parasta on tietenkin lähteä oppaan kera paikan päälle katsomaan ja ihastumaan! Myös useilla kylillä on maanomistajien omia tontteja myynnissä, usein hiljaisesti, mutta kysymällä nämäkin paikat selviävät. Yhteyttä voi ottaa tarvittaessa vaikka kyläyhdistysten puheenjohtajiin, he kyllä tietävät mistä saa lisätietoa.

Keuruun kaupungin mökkiläiskirje postitetaan lähipäivinä 825 vapaa-ajan kiinteistöön. Kirjeen mukana lähtee paljon tarpeellista tietoa liittyen mm. jätehuollon järjestämiseen ja mitä toimenpiteitä vaatii mökin muuttaminen vakituiseksi. Keuruulla toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi kaikki uudet asukkaat kauniin luonnon ja vesistöjen äärelle!

Terveisin
Kirsi, projektinvetäjä

www.keuruunkylat.fi