sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

TALKOOTYÖ TEKEE ONNELLISEKSI


Suur-Keuruun mielipiteissä oli 21.2.2013 ajankohtainen kirjoitus yhdistys- ja seuratoiminnan tilasta. Tänä päivänä vapaaehtois- ja talkootyö hakee tilaansa kiireisten ihmisten muusta ajankäytöstä: on palkkatöitä, harrastuksia ja televisio. Mitä muuta?(saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla.)

Talkootyö tekee onnelliseksi. Tätä väitettä tukevat muistot sekä valokuvat yhdistysten ja seurojen talkoopäivistä tai -illoista. Onko kukaan vielä koskaan nähnyt talkookuvaa, jossa ihmiset olisivat "naama vääränä" tekemässä asioita yhdessä? Sen sijaan niin leveitä hymyjä on nähty, ettei korvia näy, koska ovat siirtyneet takaraivon puolelle.. Entäs ne muistot? Ihmisen on parempi olla porukassa kuin yksin!

Muuttuva maailma nostaa yhdessä tekemisen uuteen arvoon. Yhdistystoiminta uudistuu, uudet tulokkaat ja mielipiteet otetaan innostuneesti vastaan. Yhteistyötä tehdään yli seura- ja yhdistysrajojen. Alueellinen vaikuttaminen esimerkiksi oman kyläyhdistyksen kautta yhteistyössä naapurikylän seuran kanssa tekee työn - ilmaisenkin - merkitykselliseksi.


Koska viimeksi sinä osallistuit talkoisiin?

Terveisin
Kirsi, projektinvetäjä

www.keuruunkylat.fi